POLITYKA PRYWATNOŚCI APLIKACJI MOBILNEJ

VisiMed (VisMed+)

 

Wydana w dniu 11.05.2020 r. przez:

Nazwa

KAMSOFT Spółka Akcyjna

Nr NIP

9542685559

Adres

40-235 Katowice, ul. 1 Maja 133

REGON

241371988

Organ Rejestrowy

Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach Wydział VIII Gospodarczy KRS

Numer KRS

0000345075

Kapitał zakładowy

52 600 000.00 zł, opłacony w całości

Numer BDO

000265137


I. Informacje ogólne

Producentem aplikacji mobilnej VisiMed jest KAMSOFT S.A. z siedzibą w Katowicach, szczegółowe dane powyżej.

W trosce o bezpieczeństwo danych użytkowników aplikacji mobilnej VisiMed, KAMSOFT S.A. opracowała niniejszą Politykę prywatności, która określa zasady dotyczące sposobu gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych użytkowników.

Proces bezpieczeństwa informacji został w KAMSOFT S.A. zbudowany i certyfikowany w oparciu o wymagania normy ISO/IEC 27001:2013 oraz uzupełniony o wymogi prawa regulującego proces przetwarzania i ochrony danych osobowych, w tym danych dotyczących zdrowia, w tym w szczególności rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych.

II. Dane osobowe

W celu korzystania z aplikacji mobilnej VisiMed może być konieczne podanie danych osobowych użytkownika, przy czym dane osobowe będą przechowywane wyłącznie na urządzeniu mobilnym użytkownika w postaci wizytówki. KAMSOFT S.A. nie przetwarza, w tym nie gromadzi danych osobowych użytkownika.

Na wyraźne polecenie użytkownika, dane użytkownika zapisane w wizytówce mogą zostać przekazane wskazanemu przez niego podmiotowi np. placówce medycznej w celu zarejestrowania wizyty. Przekazywane dane są zabezpieczone w taki sposób aby niemożliwe było ich odczytanie zarówno przez KAMSOFT S.A. jak i podmioty trzecie (inne niż podmiot wskazany przez użytkownika).

III. Dostęp do uprawnień na urządzeniu mobilnym

Aplikacja mobilna VisiMed może uzyskać dostęp do następujących uprawnień na urządzeniu mobilnym:
1) aparatu fotograficznego, na potrzeby skanowania kodu QR m.in. w celach potwierdzania obecności użytkownika w danym miejscu (np. w placówce medycznej), wczytywania dokonanych rezerwacji, e-recept oraz wczytania karty.
2) kalendarza m.in. w celach zapisania zarejestrowanej wizyty lekarskiej lub innych podobnych zdarzeń.
Uprawnienia aplikacji mobilnej użytkownik może wyłączyć lub odwołać przez zmianę ustawień systemowych na urządzeniu lub odinstalowanie aplikacji. W celu zalogowania się do aplikacji mobilnej VisiMed na urządzeniu z systemem iOS, możliwe jest skorzystanie z technologii Touch ID lub Face ID, służących do weryfikacji tożsamości użytkownika na podstawie jego danych biometrycznych. KAMSOFT S.A. nie przechowuje żadnych danych biometrycznych użytkowników, dane te znajdują się wyłącznie po stronie dostawcy urządzenia (Apple).

IV. Kontakt

W przypadku pytań użytkowników dotyczących stosowanej Polityki Prywatności, prosimy o kontakt na adres wskazany powyżej lub pocztą elektroniczną na adres: pomoc@osoz.pl.

V. Postanowienia końcowe

KAMSOFT S.A. zastrzega sobie prawo do zmian w treści niniejszej Polityki Prywatności, w szczególności w sytuacji zmian prawnych lub związanych z wdrażaniem nowych rozwiązań informatycznych.